У липні країни ЄС вперше не запропонували Україні нових військових зобов’язань – Politico

У липні країни ЄС вперше не запропонували Україні нових військових зобов’язань – Politico

Укрінформ
Упродовж липня шість найбільших європейські країни уперше від початку широкомасштабного вторгнення росії не запропонували Україні нових зобов'язань щодо надання військові допомоги.

Як передає Укрінформ, на це вказує видання Politico.

Це означає, що військова допомога Україні може скоротитися саме в той момент, коли Київ розпочинає вирішальний контрнаступ.

Дані, отримані від Кільського інституту світової економіки, який відстежує підтримку України, ілюструють, що великі європейські держави не справляються з військовою допомогою. Військові фахівці та політики останнім часом дедалі частіше повторюють цю думку.

Читайте також: Кулеба і Блінкен скоординували подальше постачання зброї Україні від США та партнерів

Крістоф Требеш - керівник групи, що займається відстеженням підтримки України, зазначив, що, за даними інституту, з кінця квітня спостерігається тенденція до зниження зобов'язань європейських країн з надання військової допомоги Україні.

Він також наголосив, що фонд ЄС із відновлення після пандемії передбачає приблизно 800 млрд євро у вигляді позик і грантів. Загальна європейська допомога Україні у порівнянні з цим є мізерною.

Видання також зазначає, що союзники минулого тижня в Копенгагені взяли зобов'язання з військової допомоги Україні на 1,5 мільярда євро. Требеш заявив, що сума «мізерна в порівнянні з тим, про що домовлялися на попередніх конференціях».

Читайте також: Естонія планує надати Україні додаткову військову допомогу – міністр оборони

Нагадаємо: 20 авторитетних американських експертів з нацбезпеки, військових, дипломатів та колишніх посадовців написали відкритого листа до президента США Джо Байдена, в якому закликали негайно наростити військову допомогу Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-