Гутерреш обговорить в Україні експорт зерна, ситуацію на ЗАЕС і трагедію в Оленівці

Гутерреш обговорить в Україні експорт зерна, ситуацію на ЗАЕС і трагедію в Оленівці

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш обговорить у четвер у Львові на зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським та Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом питання, пов’язані з транспортуванням зерна морським шляхом, ситуацію на Запорізькій АЕС, а також розслідування трагедії в Оленівській в’язниці.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це сказав журналістам у середу заступник речника Генсека ООН Фарган Гак.

В Україні Гутерреш «займатиметься різними питаннями, включаючи рух суден, переміщення продовольчого зерна, занепокоєння з приводу Запорізької атомної електростанції, заклопотаність з приводу встановлення фактів щодо Оленівської в'язниці», - сказав Гак.

Він додав, що Генсек ООН докладає всіх зусиль, взаємодіючи «з різними владами, щоб знизити температуру (напруження), наскільки це можливо».

Щодо запланованої поїдки Гутерреша в Одесу, то, за словами Гака, її «логістика все ще визначається».

«Але сенс поїздки полягає в тому, щоб побачити роботу Одеського порту й подивитися, як надалі курсуватимуть кораблі в рамках дій щодо угоди, яку він ініціював з Україною та росією», - додав заступник речника.

Як повідомляв Укрінформ, у середу Гутерреш прибув до Львова. У четвер, 18 серпня він візьме участь у тристоронній зустрічі з Зеленським та Ердоганом.

Потім Генеральний секретар ООН відбуде до Одеси.

Перед поверненням до Нью-Йорка у вихідні Гутерреш перебуватиме в Стамбулі, де відвідає спільний координаційний центр, створений для реалізації Ініціативи про безпечне транспортування агропродукції.

Читайте також: Генсек ООН прибув до Львова – має зустрітися із Зеленським та Ердоганом

У Стамбулі 22 липня Україна, Туреччина та Гутерреш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний».

У ході реалізації Ініціативи про безпечне транспортування агропродукції з українських портів станом на 17 серпня вирушили 24 судна з понад 600 тис. тонн агропродукції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-