Перший крок до бунту: в ОП пояснили, навіщо потрібен «візовий бан» для росіян

Перший крок до бунту: в ОП пояснили, навіщо потрібен «візовий бан» для росіян

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак вважає, що запровадження візових обмежень проти росіян буде разом із санкціями проти рф та зброєю для України гарантувати перемогу над «русскім міром» на багато років.

Про це він зазначив у Телеграмі, повідомляє Укрінформ.

«Візовий бан для росіян = приниження. Зброя + санкції + ізоляція та приниження = перемога над «русскім міром» з прицілом на багато років. Саме цього боїться рф. І саме це має бути метою України, ЄС, США», - переконаний Єрмак.

Своєю чергою радник очільника ОП Михайло Подоляк у Твіттері висловив думку, що скасування віз для росіян призведе до протестних настроїв.

«Навіщо потрібні візові обмеження для громадян росії? Пів року війни довели: їх не хвилюють масові вбивства, зруйновані міста, ядерний шантаж, Буча чи Маріуполь. Лише розмови про втрату віз змогли повернути до усвідомлення війни та відповідальності. А це перший крок… до російського бунту», - написав Подоляк.

Читайте також: Президент Латвії: Зупинка видачі туристичних віз росіянам може стати додатковою санкцією

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський закликав країни ЄС призупинити видачу віз громадянам росії. Він заявив, що ЄС не повинен перетворюватися на «супермаркет», доступний для будь-кого, хто має можливість туди потрапити.

«Повинні бути гарантії, що російські вбивці чи поплічники терору не скористаються шенгенськими візами», – сказав глава Української держави.

Чехія вирішила призупинити видачу віз для громадян рф через день після вторгнення росії в Україну. Заборона все ще діє і поширюється на громадян білорусі; за винятком гуманітарних випадків. Заборона діє до кінця березня 2023 року.

Читайте також: Євросоюз має заборонити видачу віз росіянам заради власної безпеки – Клімкін

Цього тижня міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу заявив, що уряд Естонії вирішив обмежити в'їзд в країну для громадян рф, які мають естонські шенгенські візи.

Сейм Латвії ухвалив резолюцію, якою визнав, що росія є країною-спонсором тероризму, і закликав країни-члени ЄС якомога швидше припинити видачу в'їзних і туристичних віз громадянам росії та білорусі. Раніше, 5 серпня, посольство Латвії в росії повідомило про припинення видачі віз громадянам росії на невизначений термін. Винятком є лише поїздка через похорон близької людини.

Польща оголосила, що працює над підготовкою концепції, яка дозволить відмовляти росіянам у видачі віз.

Міністр закордонних справ Чехії, яка нині головує в Євросоюзі, Ян Ліпавскі хоче обговорити загальне припинення видачі віз для громадян росії на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС, яка відбудеться в Празі в кінці місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-