Вагонобудівний завод на Львівщині розширює виробництво

Вагонобудівний завод на Львівщині розширює виробництво

Фото
Укрінформ
Дослідно-механічний завод «Карпати» на Львівщині розширює виробництво вантажних вагонів, почав серійне виробництво контейнерів для транспортування сипучих матеріалів та впроваджує нові технології.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

«Через зупинку виробництва металургійних компаній «Азовсталь» та «Азовмаш» в Україні зупинилось виробництво нових вантажних вагонів. Саме підприємство зі Львівщини знайшло шлях для вирішення проблеми: тут розробили п’ять моделей вагонів, які виготовляють зі зварною хребтовою балкою», - йдеться у повідомленні.

Ще одна проблема, яка виникла через воєнні дії росії проти України, – блокування Чорноморських портів. Відтак завод на Львівщині почав серійне виробництво контейнерів для транспортування сипучих матеріалів на платформах заводського виробництва, які відповідають вимогам для руху по європейських коліях.

Основними напрямками діяльності заводу «Карпати» є будівництво вантажних вагонів, ремонт рухомого складу, виготовлення контейнер-цистерн, ємностей, металоконструкцій і автогідропідіймачів. На території підприємства функціонує 24 будівлі та споруди, а виробничі потужності переробляють на місяць приблизно 2,5 тис тонн металопрокату, лиття і комплектуючих.

Завод «Карпати» входить в трійку лідерів по вантажному вагонобудуванні. Сьогодні тут виробляють 8 моделей вантажних вагонів. Також це єдине підприємство в Україні, яке займається виготовленням контейнер-цистерн багатьох типів, включаючи їх модернізацію і ремонт. Кожен контейнер має сертифікат Регістру судноплавства України.

Крім цього, підприємство виробляє ємності промислового і побутового призначення, резервуари для харчових продуктів, для зберігання/перевезення нафтопродуктів і паливні баки. Металоконструкції, виготовлені на заводі, поставляють не лише по всій Україні, а й в країни Європейського Союзу.

Читайте також: Україна за липень збільшила експорт агропродукції на понад 22%

Через припинення постачання в Україну поглинальних апаратів завод спроєктував та підготував до випробувань для виробництва поглинальні апарати з деталями і компонентами виключно українських виробників.

Також у липні підприємство розпочало формування локомотивно-ремонтного цеху та кузовної дільниці.

Вагонобудівний завод на Львівщині розширює виробництво / Фото: Львівська ОВА

Як відомо, дослідно-механічний завод "Карпати" розташований у місті Новий Розділ, це машинобудівне підприємство, яке вже більше 30 років випускає продукцію: хімічне, гірничо-рудне, насосне обладнання, ємкості та резервуари для АЗС, та транспортування нафтопродуктів, автовишки АГП, запасні частини до хімічного і гірничо-рудного обладнання, товари народного вжитку. Сьогодні на підприємстві працює понад п’ять сотень працівників.

Більшість продукції заводського виробництва сертифікована в системі УкрСЕПРО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-