Лубінець провів першу зустріч з координаторкою системи ООН в Україні

Лубінець провів першу зустріч з координаторкою системи ООН в Україні

Укрінформ
Серед пріоритетів роботи Офісу Омбудсмана - захист конституційних прав і свобод військовослужбовців та членів їхніх родин, військовополонених, цивільних заручників та звільнення полонених і повернення тіл загиблих.

Про це за результатами робочої зустрічі з новопризначеною Координаторкою системи ООН в Україні, Гуманітарною координаторкою Деніз Браун поінформував у Фейсбуці Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець, передає Укрінформ.

«Це була перша зустріч пані Координаторки із Омбудсманом, і розпочинаючи нашу співпрацю, поділився основними пріоритетами в роботі Офісу Уповноваженого: захист конституційних прав і свобод військовослужбовців та членів їхніх родин, військовополонених, цивільних заручників, звільнення полонених і повернення тіл загиблих», - йдеться у повідомленні Лубінця.

За словами посадовця, до пріоритетів роботи очолюваної ним структури також належать розбудова і відновлення довіри до інституції Омбудсмана через ефективне поновлення прав громадян та їх надійний захист, посилення роботи в регіонах, і доступ дітей до української освіти, у тому числі тих, що тимчасово перебувають за кордоном.

Серед пріоритетів роботи Офісу Омбудсмана, за словами Лубінця, також - повернення українських громадян, примусово вивезених з тимчасово окупованих територій до рф, і захист прав українців, які виїхали за кордон рятуючись від війни.

За результатами зустрічі український омбудсман і координаторка системи ООН в Україні домовилися про розширену зустріч з представниками агенцій ООН, які працюють в Україні, на 18 серпня 2022 року.

Як повідомлялося, український омбудсман закликав генсекретаря ООН і МАГАТЕ направити безпекову місію на ЗАЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-