Колишній посол у ФРН отримав від Зеленського дві пропозиції щодо подальшої роботи

Колишній посол у ФРН отримав від Зеленського дві пропозиції щодо подальшої роботи

Укрінформ
Колишній посол України в Німеччині Андрій Мельник має від Президента Володимира Зеленського дві пропозиції щодо подальшої роботи, однак наразі ще не визначився з вибором.

Про це дипломат розповів у інтерв’ю тижня на німецькому радіо Deutschlandfunk, переклад якого оприлюднило посольство України в ФРН, передає Укрінформ.

«Ще ніяких рішень не прийнято. Не буду приховувати, що Президент Володимир Зеленський хотів би бачити мене у своїй команді в Києві. Я ще не знаю, що це буде. Є пропозиція, яку також схвалив Президент, щоб я міг продовжувати працювати заступником міністра закордонних справ. Але формально уряд приймає рішення. Тому я поки що не хочу забігати наперед», - сказав Мельник.

Він також подякував Президенту за можливість і свободу організувати свою роботу в Німеччині «так, як я вважав правильним».

Як зауважив дипломат, він усвідомлює, що з огляду на його «трохи незвичний» дипломатичний стиль, Президентові «не завжди було легко».

Колишній посол зазначив, що дата його повернення в Україну ще не визначена, а на порядку денному ще є кілька візитів до Берліна у вересні, які він має підготувати.

«Але, як я вже говорив, питання вирішено, і тепер я з нетерпінням чекаю на нові завдання, які стоять переді мною», - запевнив Мельник.

Читайте також: Зеленський призначив в.о. голови СБУ Василя Малюка

Як повідомлялося, Указом від 9 липня Президент Володимир Зеленський звільнив Андрія Мельника з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України у Федеративній Республіці Німеччина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-