В ОП вважають неможливим повернення до Стамбульського комюніке

В ОП вважають неможливим повернення до Стамбульського комюніке

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк вважає неможливим повернення до Стамбульського комюніке, яке стало результатом очних переговорів між українською та російською делегаціями в березні у Стамбулі.

Про це він заявив в інтерв‘ю українській службі BBC News, повідомляє Укрінформ.

"Якщо коротко, на мій погляд, вже ні (неможливе повернення до Стамбульського комюніке – ред.). Дуже і дуже змінився емоційний фон в Україні. Занадто велику кількість воєнних злочинів ми побачили в прямому ефірі. Українське суспільство, напевно, не погодиться, бо буде розуміти, що якщо за ці злочини не буде відповідальності з боку росії, то вони в тому чи іншому вигляді будуть продовжені на території України. Тому комюніке, яке було запропоноване в Стамбулі, має пройти певний апгрейд", – зазначив Подоляк.

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня в Стамбулі відбувся раунд переговорів між українською та російською делегацією. Після нього українська делегація виступила з низкою пропозицій для припинення російсько-української війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки України. Це був останній очний етап переговорів.

Читайте також: рф потрібні не переговори, а оперативна пауза – Подоляк

Пізніше переговорний процес було зупинено. Член української делегації, радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк заявляв, що переговори України з російською федерацією зупинені доти, доки рф не зможе об'єктивно дивитися на ситуацію.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-