ЄС запроваджує додаткові санкції проти Януковича та його сина

ЄС запроваджує додаткові санкції проти Януковича та його сина

Укрінформ
Рада ЄС ухвалила в четвер рішення запровадити нові обмежувальні заходи щодо експрезидента України Віктора Януковича та його сина Олександра у зв’язку з російською війною проти України.

Про це передає Укрінформ з посиланням на офіційну вебсторінку Ради Європейського Союзу.

Зазначається, що «проросійського експрезидента України» та його сина додано до «переліку осіб, організацій та органів», щодо яких застосовуються санкції за «підрив або загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, стабільності й безпеки держави». Крім того, Олександр Янукович взаємодіяв із «сепаратистськими групами в Донбаському регіоні України», ідеться в повідомленні.

Читайте також: рф збиралась «легітимізувати» Януковича в Україні через суди — Данілов

У Раді ЄС наголошують, що ЄС і надалі надаватиме економічну, військову, соціальну, та фінансову та гуманітарну підтримку Україні.

Окремо відзначено, що Євросоюз рішуче засуджує невибіркові напади росії на цивільне населення та цивільну інфраструктуру й закликає москву дотримуватися міжнародного гуманітарного права у поводженні з військовополоненими, а також повернути в Україну депортованих дітей.

«росія, білорусь і всі ті, хто несе відповідальність за воєнні та інші серйозні злочини, будуть притягнуті до відповідальності», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Швейцарія конфіскує активи соратника Януковича на $104 мільйони

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 22 лютого 2014 року Янукович під час Революції Гідності втік з Києва і припинив виходити на зв'язок.

Верховна Рада 22 лютого 2014 року ухвалила постанову про самоусунення Януковича від виконання президентських обов'язків і призначила позачергові вибори глави держави.

У січні 2019 року Оболонський районний суд Києва засудив Януковича до 13 років позбавлення волі за державну зраду та пособництво у веденні росією агресивної війни проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-