рф збиралась «легітимізувати» Януковича в Україні через суди — Данілов

рф збиралась «легітимізувати» Януковича в Україні через суди — Данілов

Відео
Укрінформ
Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що ексголова Конституційного суду України Олександр Тупицький мав узяти участь у поверненні в «легітимне поле» колишнього президента України Віктора Януковича.

Про це він сказав в інтерв'ю 24 каналу, передає Укрінформ.

Данілов пояснив, що в Україні почали готуватися до повномасштабної війни росії ще з лютого 2021 року, коли перше рішення РНБО стосувалося ексголови Конституційного Суду України Олександра Тупицького, який мав узяти участь у поверненні Януковича.

Секретар РНБО зазначив, що у росії був проєкт його повернення через юридичну процедуру, зокрема через суди та Окружний адмінсуд Києва, який у грудні 2021 року отримав заяву від президента-втікача про «незаконне усунення» від посади.

«Янукович не має до нашої країни реально жодного стосунку 8 років, але наші суди дивні. Вони беруть цю заяву», — обурився Данілов і нагадав, що заяву в січні 2022 року навіть призначили до розгляду.

Читайте також: Суд дозволив арешт Януковича у справі про втечу до росії в 2014 році

Очільник РНБО наголосив, що наступним кроком, за задумом рф, мало стати рішення Конституційного Суду на чолі з Тупицьким: «Був би легалізований пан Янукович. Ці плани нам були зрозумілі. Підготовка була зроблена дуже-дуже велика».

Данілов зазначив, що «ці судді мають сьогодні давати покази Службі безпеки України щонайменше, але зараз ми перебуваємо в стадії війни, і до деяких гауляйтерів ще не доходять руки».

Читайте також: Швейцарія конфіскує активи соратника Януковича на $104 мільйони

Як раніше повідомляло агентство, Печерський районний суд Києва надав дозвіл на арешт експрезидента України Віктора Януковича за підписання «Харківських угод» на користь росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-