Президент увів до складу РНБО Костіна і Малюка

Президент увів до складу РНБО Костіна і Малюка

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський увів до персонального складу Ради національної безпеки і оборони новопризначеного генерального прокурора Андрія Костіна та першого заступника голови Служби безпеки України Василя Малюка.

Як передає Укрінформ, відповідний указ №555/2022 оприлюднений на сайті глави держави.

"Відповідно до частини четвертої статті 107 Конституції України постановляю ввести до персонального складу Ради національної безпеки і оборони України таких осіб: Костін Андрій Євгенович – генеральний прокурор; Малюк Василь Васильович – перший заступник голови Служби безпеки України", – ідеться в документі.

Водночас цим указом Президент вивів зі складу РНБО колишнього очільника СБУ Івана Баканова та ексгенпрокурора Ірину Венедіктову.

Читайте також: Президент призначив Костіна генпрокурором

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня Зеленський відсторонив Ірину Венедіктову від посади генпрокурора та усунув голову СБУ Івана Баканова від виконання обов'язків.

Обов'язки генерального прокурора Президент поклав на Олексія Симоненка, який з березня 2020 року обіймав посаду заступника генпрокурора.

19 липня Верховна Рада звільнила Баканова з посади голови СБУ.

Того ж дня ВР проголосувала за припинення повноважень Венедіктової, після чого Зеленський підписав відповідний указ про звільнення.

Указом від 28 липня Президент призначив генеральним прокурором України Андрія Костіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-