Зеленський подякував Швейцарії за приєднання до сьомого пакета санкцій ЄС проти росії

Зеленський подякував Швейцарії за приєднання до сьомого пакета санкцій ЄС проти росії

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подякував Швейцарії за приєднання до сьомого пакета санкцій Євросоюзу проти росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Зеленський у зверненні.

"Швейцарія сьогодні приєдналася до сьомого пакета санкцій Європейського Союзу – і я вдячний за це", - сказав Зеленський.

Він додав, що коли така країна не залишається нейтральною в захисті цінностей і людської моралі – це дуже вагомий сигнал для всього світу.

Як повідомлялося, Швейцарія приєдналася до сьомого пакета санкцій Євросоюзу проти росії, заборонивши імпорт золота та виробів із золота з рф.Про це в середу офіційно повідомив уряд Швейцарії.

Як інформувало агентство, Рада ЄС 21 липня підтримала пропозицію щодо посилення ефективності шести пакетів санкцій, запроваджених проти росії. Зокрема, введено заборону на купівлю, імпорт або передачу, прямо чи опосередковано, золота, якщо воно походить з росії та було експортовано з росії до ЄС або до будь-якої третьої країни після цього. Ця заборона також стосується ювелірних виробів.

Новий пакет обмежувальних заходів розширює перелік контрольованих товарів, які можуть сприяти військовому та технологічному вдосконаленню росії або розвитку її сектору оборони та безпеки, тим самим посилюючи експортний контроль подвійного використання та передових технологій.

Читайте також: Швейцарія слідом за ЄС заборонила імпорт золота з росії

Крім того, нові заходи поширюють чинну заборону на доступ до портів, щоб уникнути обходу санкцій, і розширюють сферу дії заборони на прийняття депозитів, включаючи від юридичних осіб, організацій або органів, заснованих у третіх країнах і більшою частиною власності яких є громадяни росії або фізичні особи, які проживають у росії. Прийняття депозитів для незаборонених транскордонних торгів залежатиме від попереднього дозволу національних компетентних органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-