Військова допомога і євроінтеграція: Шмигаль зустрівся з главою МЗС Естонії

Військова допомога і євроінтеграція: Шмигаль зустрівся з главою МЗС Естонії

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із міністром закордонних справ Естонії Урмасом Рейнсалу, на якій сторони обговорили зміцнення міжурядового діалогу, підтримку й повоєнне відновлення України.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал, Шмигаль подякував естонському уряду й народу за велику підтримку й допомогу, яку вони надають нашій країні в усіх напрямках.

«Естонія передала Україні зброї на третину свого бюджету. А за рівнем співвідношення ВВП країни до об’ємів допомоги Естонія є лідером у підтримці нашої країни, й українці це дуже цінують», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із міністром закордонних справ Естонії Урмасом Рейнсалу / Фото: КМУ

Глава уряду також висловив вдячність естонській стороні за гуманітарну допомогу й підтримку України на шляху європейської інтеграції, зокрема в питанні отримання статусу кандидата на членство в ЄС.

«Важливо зараз налагодити двосторонню міжурядову роботу, зокрема в частині співпраці з партнерами по ЄС і НАТО, аби забезпечити першочергові потреби, які допоможуть нам перемогти у війні з росією. Ми докладаємо до цього максимум зусиль, і переконаний, що Естонія в цьому допоможе», — сказав Шмигаль.

Прем’єр-міністр України та голова МЗС Естонії також обговорили план відновлення нашої країни.

Рейнсалу повідомив, що Естонія допоможе у відбудові Житомирської області.

Також міністр закордонних справ Естонії запевнив, що новий склад естонського уряду продовжує всебічну підтримку України. Зокрема, найближчим часом буде схвалений новий пакет допомоги, який включатиме зброю, боєприпаси та навчання українських військових.

Читайте також: Естонія передала Житомирщині пожежні машини для лісництва

За словами Рейнсалу, Естонія продовжує наполягати на тому, щоб росія понесла відповідальність за агресію через міжнародний трибунал.

Як повідомлялося, 2 серпня новопризначений міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу розпочав свій перший закордонний візит в Україну. Він відвідав Житомирську область – саме її Естонія допоможе відновлювати після завершення війни в Україні.

3 серпня він провів зустріч із Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком, під час якої сторони обговорили низку актуальних тем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-