Шмигаль запропонував Рау організувати зустріч «Люблінського трикутника»

Шмигаль запропонував Рау організувати зустріч «Люблінського трикутника»

Фото, відео
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі з міністром закордонних справ Польщі Збігнєвом Рау запропонував йому організувати найближчим часом зустріч у форматі «Люблінського трикутника».

Про це він повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Радий вітати в Києві міністра закордонних справ дружньої Польщі Збігнєва Рау, що нині є чинним головою ОБСЄ. Подякував Польщі за всебічну допомогу й запропонував організувати найближчим часом зустріч у форматі «Люблінського трикутника», - зазначив Шмигаль.

Прем’єр-міністр України під час зустрічі обговорив з Рау і розширення українсько-польської співпраці у межах багатосторонніх форматів, і посилення санкцій проти росії.

На переконання Шмигаля, потрібно позбавити можливості рф фінансувати злочинну війну та розробити необхідні правові механізми для конфіскації заморожених російських активів і передачі їх на відновлення й відбудову України.

«Ми перебуваємо в активному діалозі з нашими партнерами щодо запровадження більш жорстких санкцій, група Єрмака-Макфола постійно працює над розробкою нових обмежень», - поінформував глава українського уряду.

Шмигаль підкреслив, що Польща є одним із найбільших адвокатів України на міжнародній арені.

Прем’єр-міністр України та очільник МЗС Польщі також обговорили транскордонну співпрацю і розширення можливостей експорту української продукції.

Шмигаль заявив, що Україна зацікавлена у подальшому розвитку українсько-польсько-британського співробітництва та ініціативи «Тримор’я».

Зі свого боку Рау запевнив, що Польща робить усе можливе, щоб і надалі підтримувати Україну.

Читайте також: Глава МЗС Польщі приїхав до Києва

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау заявив про запуск ОБСЄ великої програми для України з метою її підтримки у подоланні пов’язаних з війною викликів. Програма втілюватиметься і без згоди рф як держави-учасниці організації, де діє принцип консенсусу.

Фото: Денис Шмигаль, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-