В Україні врегульований процес вилучення російських активів – Немчінов

В Україні врегульований процес вилучення російських активів – Немчінов

Укрінформ
В Україні процес вилучення російських активів, зокрема коштів та майна, врегульований.

Про це в ефірі телеканалу «Рада» сказав міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Звичайно, у нас це все врегульовано. Те, що немає постійного керівника АРМА, не означає, що цей орган не працює. Є виконуючий обов’язки, є повноцінна структура, яка працює, у тому числі, у регіонах», - поінформував він.

За словами Немчінова, такі активи передаються Національним агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

У свою чергу щодо цих активів або проводиться конкурс, або за рішенням Кабміну, якщо це великі стратегічні активи, вони передаються в управління держструктурам, як це було зроблено з мережею заправних станцій, з частиною трубопровідної інфраструктури тощо.

Говорячи про конкурс на посаду голови АРМА, він нагадав, що уряд очікував на минулому тижні від комісії обрання керівника цього органу.

Але, за його словами, члени комісії, а це 8 людей, 3 із яких делеговані і представляють інтереси Верховної Ради, а 5 – представлені різними держорганами, зокрема це Офіс генпрокурора, НАБУ, Держфінмоніторинг, Міністерство юстиції, взяли додатковий час на опрацювання матеріалів щодо кандидатів.

Читайте також: Конкурсна комісія з обрання голови АРМА перенесла засідання на 15 серпня — Немчінов

За інформацією Немчінова, у фіналі цього конкурсу залишилося 7 претендентів. Міністр Кабміну заявив, що члени комісії провели з цими кандидатами на позаминулому тижні співбесіди і фактично перенесли дату визначення переможця конкурсу на 15 серпня.

«Мені важко коментувати це рішення конкурсної комісії, бо це їхнє внутрішнє питання, але ми, що головне, забезпечуємо технічну можливість і технічні матеріали. Я думаю, що нарешті вже 15 серпня вони зможуть оголосити результати цього конкурсу», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, 1 серпня Немчінов заявив, що конкурсна комісія з обрання голови АРМА потребує більше часу для вивчення матеріалів про кандидатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-