Шольц обіцяє продовжувати надавати зброю Україні

Шольц обіцяє продовжувати надавати зброю Україні

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц рішуче відкидає закиди щодо скорочення Німеччиною підтримки України зброєю і обіцяє продовжувати надавати таку допомогу.

Про це, як передає Укрінформ, він сказав в інтерв’ю канадському виданню The Globe and Mail.

Шольц запропонував «звернутися до фактів», які свідчать про те, що з перших днів після нападу росії на Україну ФРН постачає в Україну зброю та боєприпаси. Політик підкреслив, що це стало повною відмовою від «залізної політики всіх федеральних урядів Німеччини – заборони експорту зброї в кризові зони».

Читайте також: Держдеп США дозволив продати Німеччині винищувачі F-35

«Ми поставляли все, що було: протитанкові та зенітні комплекси, міни, гармати, тонни боєприпасів і нелетальної допомоги. Потім ми перейшли до більш складних і дорогих систем. Самохідні гаубиці, реактивні системи залпового вогню, зенітні системи, контрбатарейні РЛС. Деякі з цих систем настільки нові, що їх було вироблено небагато, а деякі з них навіть не прийняті на озброєння в Бундесвері», - додав глава уряду. Він також зауважив, що Німеччина навчає українських військових користуватися складними системами в різних куточках ФРН.

«І ми продовжуватимемо надавати цю підтримку Україні стільки, скільки потрібно», - запевнив Шольц.

Як повідомляв Укрінформ, 27 липня німецький уряд схвалив продаж Україні 100 сучасних самохідних гаубиць Panzerhaubitze2000.

Читайте також: Німеччина готова захищати територію НАТО, як власну країну – Шольц

Раніше міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт запевнила, що Німеччина й надалі надаватиме підтримку Україні в боротьбі з російською агресією.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-