Україна поінформувала Радбез ООН про воєнний злочин росіян в Оленівці

Україна поінформувала Радбез ООН про воєнний злочин росіян в Оленівці

Укрінформ
Україна поінформувала членів Ради безпеки Організації Об‘єднаних Націй про воєнний злочин, вчинений російськими військами проти українських військовополонених у колонії у смт Оленівка на Донеччині.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга, передає Укрінформ.

"Сьогодні увесь світ жахнувся черговим воєнним злочином росії. Підступним вбивством понад пів сотні українських військовополонених, наших захисників внаслідок спланованого вибуху в колонії окупованої Оленівки. І сьогодні ж ми невідкладно винесли це страшне злочинне діяння росії на найвищий глобальний рівень - на рівень Ради безпеки ООН. Адже це злочин не лише проти України. Це злочин проти всього цивілізованого світу. Проти статуту ООН. Проти Женевських конвенцій. Проти всього людського", – зазначив Сибіга.

Читайте також: ООН і Червоний Хрест мають негайно направити місію в Оленівку - силовики та ЗСУ

Окрім того, за його словами, українська сторона детально поінформувала Радбез ООН про інші злочинні дії держави-терориста росії. Заступник керівника ОП наголосив, що про кожен такий факт має знати весь світ, а за кожен кривавий злочин усі винні мають бути покарані. Він підкреслив, що це принципова позиція України, яка також була озвучена сьогодні на засіданні Ради безпеки, де "держава-варвар була наодинці, у повній ізоляції".

"Для нас також важливо було почути одностайність Ради безпеки щодо важливого глобального значення зернової ініціативи, підписаної у Стамбулі. Підтримку конструктивної позиції України. Підтримку того, аби наша держава, попри ординську навалу рф, залишалася гарантом світової продовольчої безпеки. А те, що ми на це здатні навіть під обстрілами російських ракет, посли держав «Групи семи», Туреччини та ООН на власні очі побачили сьогодні у межах поїздки Президента до Одещини", - додав Сибіга.

Як повідомлялося, за даними Генерального штабу ЗСУ, російські військові зумисно обстріляли колонію у Оленівці, де були українські військовополонені.

Читайте також: Кулеба закликає ООН відвідати колонію в Оленівці задля встановлення всіх фактів

У Генштабі назвали заяви кремля про нібито обстріли Збройними силами України цивільної інфраструктури та населення «відвертою брехнею і провокацією».

За наявною інформацією української розвідки, вбивство українських полонених в тимчасово окупованій Оленівці Донецької області здійснили найманці зі складу приватної військової компанії «Вагнер».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-