Зеленський і посол США обговорили в Одесі зернову угоду і військові потреби України

Зеленський і посол США обговорили в Одесі зернову угоду і військові потреби України

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський і посол Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк під час поїздки до Одеси обговорили нагальні військові та економічні потреби України.

Про це у Фейсбуці повідомило посольство США, передає Укрінформ.

Американське представництво зазначило, що посол Брінк відвідала Одесу разом із Президентом Зеленським та міністром інфраструктури Олександром Кубраковим, послами країн G7, та представниками ЄС, Туреччини та ООН, щоб побачити перше завантаження українського зерна на судно після 24 лютого.

Посольство наголосило, що Брінк разом із Президентом на власні очі пересвідчилась у Чорноморську та в Одесі, що Україна готова експортувати, але росія має виконати свої зобов’язання, щоб дозволити українському продовольству дістатись до тих, хто його потребує у всьому світі.

Читайте також: Транспортування зерна: ВМС України готові супроводжувати цивільні судна

«Ми знаємо, що Україна шукає всі життєздатні шляхи експорту зерна та іншого продовольства, і Сполучені Штати тісно співпрацюють з Україною та міністром Кубраковим з початку повномасштабного вторгнення росії, прокладаючи інші маршрути, у тому числі сухопутні, для максимального збільшення експорту», - зазначило посольство.

Американські дипломати зауважили, що реалізація зернової угоди є ключовою для контролю над стрімкими цінами та забезпечення продовольством тих, хто покладається на український сільськогосподарський експорт, і росія має виконати свої зобов’язання.

«Після візиту до порту посол Брінк обговорила з Президентом Зеленським нагальні військові та економічні потреби України, в той час як вона веде жорстоку війну з росією, і планує продовжувати впровадження реформ», - поінформувало посольство США.

Читайте також: США і увесь світ розраховують на виконання росією домовленостей щодо експорту зерна з України – Брінк

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії 22 липня підписано угоду, в рамках якої здійснюватиметься вивезення зерна та іншого продовольства з портів України.

29 липня посли країни "Групи семи" і Туреччини в Україні прибули до Одеси, щоб засвідчити важливість виконання угоди про відновлення експорту українського продовольства.

Фото: Посольство США в Україні

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-