Президент Австрії: путін веде імперіалістичну війну, а українці захищають і наші цінності

Президент Австрії: путін веде імперіалістичну війну, а українці захищають і наші цінності

Укрінформ
Федеральний президент Австрії Александер Ван дер Беллен заявив, що українці, які борються проти російської агресії, воюють і за "наші цінності, мир та свободу".

Як передає Укрінформ, про це глава австрійської держави заявив у промові на відкритті Зальцбурзького фестивалю.

"Наша свобода і вся модель нашого співіснування піддаються випробуванню. Наша демократія зазнає нападу з високою агресивністю і руйнівною силою. Ми маємо ще одну війну в Європі. Вбивають жінок, чоловіків, дітей, сім'ї", - наголосив глава австрійської держави.

За словами Ван дер Беллена, оскільки західні демократії не погодилися з російською агресією проти України, тепер путін "хоче поставити на коліна не лише Україну, а й нас".

Президент Австрії наголосив: потрібно визнати, що "ця боротьба між деспотизмом і свободою" не закінчиться через кілька тижнів чи місяців - "вона тільки почалася".

Читайте також: Україна захищає і нашу свободу – президент Австрії

Ван дер Беллен указав на три ймовірні сценарії подальшого розвитку подій. За першим з них, путін усе обдумає і "зрозуміє, що треба припинити війну, зблизитися з Європою і відмовитися від блокад", а також визнає необхідність співіснування між росією та ЄС. У такому випадку був би "заморожений конфлікт" і "ми продовжували б жити у наступні роки, як і раніше, газ би продовжував надходити". Однак, як вважає президент Австрії, цей варіант є малоймовірним.

Другий сценарій передбачає, що "Європа припиняє санкції" та "залишає Україну напризволяще". У такому випадку російський газ продовжує й далі йти в Європу і всі живуть, "як і раніше". На переконання президента, у такому разі у майбутньому європейці "заплатили б іще вищу ціну". "За цим сценарієм ми заплатили б нашим суверенітетом, нашою безпекою і перш за все нашою свободою. путін не веде війну санкціями. Він веде імперіалістичну війну", - заявив Ван дер Беллен.

Читайте також: росія почала новий вид гібридної світової війни – Макрон

Як вважає президент Австрії, найбільш реалістичний сценарій полягає в тому, що "все так триватиме й далі, і може стати ще гірше". "Путін продовжуватиме жорстоку війну і надалі скорочуватиме нам поставки газу, а можливо, навіть припинить їх, якщо йому це заманеться. Він ні секунди не вагатиметься зробити це, якщо вважатиме за потрібне. Ми повинні підготуватися до цього. Вже зараз", - переконаний Ван дер Беллен.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила військову агресію, що триває з 2014 року. російські війська проводять масовані бомбардування та обстріли українських міст та сіл. Загарбники розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-