Кулеба на брифінгу з главою МЗС Словенії: росія бреше, бреше, а потім ще раз бреше

Кулеба на брифінгу з главою МЗС Словенії: росія бреше, бреше, а потім ще раз бреше

Відео
Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що росія бреше, аби приховати свої справжні плани щодо агресії - знищення української державності.

Про це глава української дипломатії заявив під час спільного зі словенською колегою Танею Файон брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Все, що ви маєте знати про росію: вони брешуть, брешуть, а потім ще раз брешуть для того, щоб приховати свої справжні плани щодо агресії. Їхня мета не скинути уряд Зеленського - вони прагнуть знищити просто державність в Україні і перетворити її на ту країну, яку вони контролюють. Але ані уряд, ані населення України не дозволить цим планам справдитися», - заявив Кулеба.

Він заявив, що дедалі більше держав переконуються у перемозі України в якості єдиного шляху для встановлення довгострокової стабільності в Європі.

«Я задоволений динамікою еволюції поглядів наших партнерів на те, що має бути кінцевою метою цієї війни. Все більше держав, урядів переконуються, що саме перемога України є єдиним шляхом для встановлення довгострокової стабільності на континенті», - сказав він.

Читайте також: Кулеба: російські державні ЗМІ треба закрити, а не намагатися їх «перекричати»

Кулеба додав, що Україні непогано вдається прискорювати ухвалення тих чи інших рішень в інших країнах, саме тому надходить зброя до нашої держави і саме тому країни все більше переконуються в тому, що потрібно працювати саме на перемогу України.

Читайте також: Уряд Словенії обговорить новий пакет військової допомоги Україні

«Сьогодні я у спілкуванні з моєю колегою наголосив, що ми вдячні партнерам за те, що партнери усвідомили потребу продовжувати на постійній основі надсилати зброю в Україну, залишилося партнерам усвідомити один момент: що ці поставки мають відбуватися швидко, настільки швидко, наскільки це можливо. Ось саме над цим ми працюємо», - зазначив міністр.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Словенії Таня Файон у середу, 27 липня, прибула з візитом до української столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-