Уряд Словенії обговорить новий пакет військової допомоги Україні

Уряд Словенії обговорить новий пакет військової допомоги Україні

Укрінформ
Уряд Словенії найближчими днями обговорить новий пакет військової допомоги Україні і дослухатиметься до її потреб.

Про це заявила міністр закордонних справ Словенії Таня Файон на спільному з українським колегою Дмитром Кулебою брифінгу в Києві, передає Укрінформ.

Очільниця МЗС зазначила, що Україна зверталася до Словенії по додаткову військову допомогу.

«Зараз ми маємо новий уряд. Ми готуємо новий пакет допомоги Україні, він буде обговорюватися буквально протягом наступних кількох днів. Але я запевнила міністра (Кулебу – ред.), що Словенія буде надавати (військову – ред.) допомогу Україні і буде дослухатися до всіх потреб України», - сказала Файон.

Вона додала, що деякі аспекти цієї допомоги ще потрібно обговорити в уряді, «після того ми належним чином про все поінформуємо».

«У нашій державі змінився уряд, але не змінилася наша підтримка України… Словенія в минулому допомагала Україні по військовій і гуманітарній лінії. Ми будемо продовжувати це робити. Я сьогодні зазначила, що, незважаючи на невеликий розмір нашої країни з населенням приблизно 2 млн осіб, ми продовжуємо надавати допомогу Україні. Ми надаємо понад 8 млн євро, і ми також дізналися, чим ще можемо допомогти Україні та її громадянам у майбутньому», - сказала Файон.

Вона вчергове підкреслила, що Словенія підтримує суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України в межах міжнародного визнаних кордонів.

«Ми рішуче засуджуємо агресію росії. Це створює серйозну загрозу не тільки для України, а й для всього міжнародного порядку, який ґрунтується на міжнародному праві», - зазначила очільниця МЗС Словенії.

Читайте також: Посол Словенії відвідав Ірпінь

Як повідомлялося, Словенія поставила в Україну амуніцію, автомати Калашникова та 35 БМП. Окрім того, Словенія веде з Німеччиною перемовини про обмін технікою. Зазначалося, що Словенія має передати Україні велику кількість своїх танків, а натомість отримає німецькі БМП Marder та БТР Fuchs.

Міністр закордонних справ Словенії Таня Файон прибула з візитом до української столиці у середу, 27 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-