У Раді зареєстрували проєкт постанови щодо зобов’язань у сфері євроінтеграції

У Раді зареєстрували проєкт постанови щодо зобов’язань у сфері євроінтеграції

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано проєкт постанови "Про деякі заходи щодо виконання зобов’язань України у сфері європейської інтеграції".

Ініціаторами документа є Голова ВР Руслан Стефанчук, його заступники Олександр Корнієнко та Олена Кондратюк, а також ряд народних депутатів, передає Укрінформ із посиланням на сайт парламенту.

«Подана постанова спрямована на організаційно-правове удосконалення порядку опрацювання в парламенті законопроєктів, спрямованих на адаптацію законодавства України до положень права Європейського Союзу (acquis ЄС), виконання міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції», - йдеться у пояснювальній записці.

Документом передбачається розгляд законопроєктів, спрямованих на адаптацію законодавства України до положень права ЄС (acquis ЄС), виконання міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції, а також офіційних перекладів відповідних актів законодавства ЄС та/або інших джерел права Європейського Союзу (acquis ЄС).

Водночас пропонується створити у комітетах Верховної Ради підкомітети з питань адаптації законодавства України до положень права Євросоюзу (acquis ЄС), які опікуватимуться виконанням міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції.

Передбачається також проведення додаткової експертизи щодо відповідності євроінтеграційних законопроєктів міжнародно-правовим зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву Європейського Союзу у Комітеті ВР з питань інтеграції України до Європейського Союзу та/або у Кабінеті Міністрів.

Читайте також: У Раді хочуть створити ТСК – вивчатимуть, що призвело до кризи в енергетиці

Як повідомлялося, 23 червня 2022 року ухвалено рішення про надання Україні статусу кандидата на членство в Європейському Союзі. У зв’язку з цим та з метою створення належних умов для імплементації положень Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами необхідно вдосконалити окремі аспекти законодавчої процедури з метою створення оптимальних механізмів опрацювання законопроєктів, спрямованих на адаптацію законодавства України до положень права Європейського Союзу (acquis ЄС), виконання міжнародно-правових зобов’язань України у сфері європейської інтеграції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-