Зеленський очікує, що Другий саміт перших леді та джентльменів допоможе подолати наслідки війни

Зеленський очікує, що Другий саміт перших леді та джентльменів допоможе подолати наслідки війни

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що Другий саміт перших леді та джентльменів зробить внесок у захист держави і подолання наслідків російських терористичних ударів.

Про це він сказав на відкритті саміту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні цей, ще раз підкреслю, важливий саміт зробить свій внесок у захист держави і подолання наслідків російських терористичних ударів. Ми використовуємо всю силу нашого суспільства і бачимо результати. Україна має найбільшу глобальну підтримку у своїй історії. У нашу антивоєнну коаліцію входять десятки держав від Канади до Нової Зеландії, від Японії до Сполучених Штатів, до Британії і кожної, кожної країни дружньої Європи. Ми налагодили такі зв’язки з нашими партнерами, які дозволяють нам вже п'ять місяців протистояти армії, яка будувалася для нашого знищення протягом десятків років”, - наголосив Зеленський.

Він додав, що Україна будує нові відносини з багатьма державами світу.

“Тільки протягом цих місяців активізовані контакти з країнами Африки і Латинської Америки. З багатьма, якщо чесно, з них - вперше на такому рівні: з Гватемалою, з Еквадором, з Парагваєм, з Коста-Рикою, Мозамбіком, Кот-д’Івуаром тощо. В Києві з візитом вперше був президент Індонезії…”, - розповів Зеленський.

Читайте також: Зеленська назвала формулу майбутнього відновлення України

Окрім того, за словами Президента, Україна тричі брала участь у засіданнях Великої сімки, має запрошення на саміт Великої двадцятки.

Зеленський наголосив, що Україна започаткувала нову формулу дипломатичної активності - системні й масштабні звернення до парламентів і народів світу, і показала, що вона може бути потужнішою, ніж усі інші форми класичної дипломатії.

“Ми здобули такий результат у відносинах з Європейським Союзом, який багатьом здавався фантастикою, коли ми тут, в Києві, на 5 день війни підписали заявку на вступ у Єропейський Союз, а зараз для людей це просто вже частина звичної реальності - той факт, що Україна офіційно визнана кандидатом на вступ в Європейський Союз. І я вірю, що так само абсолютно звичними фактами стануть і мир в Україні, і відбудова нашої країни, і повернення з-за кордону наших прекрасних людей, і подальший рух нашої держави в об’єднану Європу. Чи це можливо? Ми всі не просто відчуваємо, ми знаємо, що все це можливо і це буде. Інакше не було б, зокрема і цього другого саміту, не було б усіх його учасниць і учасників і не було б цієї уваги”, - вважає глава держави.

Читайте також: Війна не зупинить життя в Україні, не зробить нас заручниками принесеного жахіття – Зеленський

Як повідомлялося, у Києві проходить Другий міжнародний саміт перших леді та джентльменів.

До участі у події запрошені подружні пари іноземних лідерів, а також знаменитості, провідні світові експерти та високопоставлені особи, а сама подія транслюється у понад 20 країнах світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-