Зеленська назвала формулу майбутнього відновлення України

Зеленська назвала формулу майбутнього відновлення України

Укрінформ
Перша леді України Олена Зеленська назвала формулу майбутнього відновлення держави: це - безпека, відбудова інфраструктури і фізичне та психологічне відновлення здоров'я українців.

Про це вона розповіла під час Другого міжнародного саміту перших леді та джентльменів у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

"Коли говорять про формулу, то це має бути щось просте і водночас складне.Так і є в нашій ситуації. Я вважаю, що нашу формулу відновлення можна скласти у три основні частини. Перше і найголовніше - це безпека, щоб припинили прилітати в мирні міста і села ракети. Бо ми можемо відновлюватися безкінечне число разів, і знову будуть руйнування. Тому, в першу чергу, у відновленні - це закрите небо і спокій", - сказала Зеленська.

Друге, за її словами, у цій формулі - це відбудова інфраструктури, лікарень, шкіл для того, щоб людям було куди повертатися.

Читайте також: Наслідки війни не мають отруїти майбутнє військових і цивільних - Зеленська

І третій аспект, підкреслила Зеленська, це людське відновлення - фізичне і ментальне відновлення українців.

"На жаль, ми бачимо, що буде зростати кількість людей з інвалідністю, фізичними травмами, ушкодженнями. І маємо всі разом з цим впоратися. Але є і душевні рани. Саме для того, щоб ми не відчували страшних наслідків у майбутньому, ми заснували Національну програму психологічного відновлення. Я дуже хочу, щоб вона запрацювала, і ми показали нашу працюючу модель світові. Тому що, на жаль, у світі не стає менше кризових ситуацій, страшних подій, які впливають на людей. І зараз в України є шанс, щоб допомогти не тільки собі, але й світові також", - наголосила дружина Президента.

Вона зауважила, що у математиці на вирішення певних завдань вчені можуть віддати роки, в Україні ж такого часу немає, потрібно діяти швидко. "Тому додатковий важіль у нашій формулі - це швидкість. Коли ми цю формулу виконаємо, ніхто Нобелівську премію не отримає, але все одно маємо це зробити", - наголосила Зеленська.

Читайте також: Війна не зупинить життя в Україні, не зробить нас заручниками принесеного жахіття – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні за ініціативи дружини Президента Олени Зеленської проходить Другий міжнародний саміт перших леді та джентльменів. На заході буде обговорено повоєнне майбутнє України та світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-