Речник ЄС нагадав росії про неминучу відповідальність за злочини в Україні

Речник ЄС нагадав росії про неминучу відповідальність за злочини в Україні

Укрінформ
росія має відповісти за порушення міжнародного гуманітарного права, злочини та звірства, скоєні на території України, - і ЄС активно співпрацює з партнерами задля досягнення цієї мети.

Про це заявив речник Євросоюзу Пітер Стано на брифінгу у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Не лише ОБСЄ, а й експерти ООН брали участь у доповідях про звірства та порушення міжнародного права, що були скоєні російськими військами та їхніми прихильниками на території України. Все це є внеском у міжнародні зусилля для досягнення відповідальності за ці злочини. ЄС багато разів висловлював свою позицію: відповідальність настане, винні у вбивствах мирних українців, у руйнуванні цивільної інфраструктури та самої України будуть притягнуті до відповідальності», - зазначив Стано.

Читайте також: Пітер Стано, речник ЄС із питань зовнішньої та безпекової політики

Він ще раз наголосив, що Євросоюз активно підтримує зусилля в цій сфері з боку ОБСЄ, ООН, Міжнародного кримінального суду та інших організацій.

«Ми невтомно працюємо з нашими міжнародними партнерами, щоб забезпечити повну відповідальність за ті жахи, які кремль вчиняє в Україні», - додав речник ЄС.

Читайте також: У Сенаті США представили проєкт резолюції про визнання геноцидом дій рф в Україні

24 лютого росія почала повномасштабне військове вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та бомбардують мирні міста та села, руйнують цивільну інфраструктуру та системи життєзабезпечення населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-