У МЗС стурбовані зміною риторики Ірану щодо війни росії проти України

У МЗС стурбовані зміною риторики Ірану щодо війни росії проти України

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ закликали іранську сторону утримуватися від заяв або кроків, які підживлюватимуть агресію рф проти України.

Про це йдеться у наданому Укрінформу коментарі речника МЗС Олега Ніколенка.

Він зазначив, що у зовнішньополітичному відомстві звернули увагу на висловлювання керівництва Ірану, в яких опосередковано виправдовується агресія російської федерації проти України.

«З початку повномасштабної війни рф Іран публічно декларував позицію нейтралітету та виступав за припинення вогню і політико-дипломатичне врегулювання. У цьому контексті українська сторона стурбована зміною риторики з боку іранського керівництва», - зауважив речник МЗС.

Читайте також: Подоляк заявив, що рф обстріляла мечеть у Харкові, поки путін просив зброю в Ірані

Він акцентував, що потурання агресивним діям росії не лише заохочує її продовжувати нічим не спровоковану війну проти народу України, але й закладає підґрунтя для дестабілізації миру та безпеки в інших регіонах світу.

«Будь-які звинувачення щодо нібито підготовки нападу на рф є безпідставними та маніпулятивними. Закликаємо іранську сторону утримуватися від заяв або кроків, які підживлюватимуть агресію рф проти України», - заявив Ніколенко.

Читайте також: Візит путіна в Іран є приниженням для нього — Денисенко

Як повідомлялося, Верховний і духовний лідер Ірану в ході переговорів з президентом рф володимиром путіним заявив, що якби росія не зупинила дії НАТО в Україні, то через деякий час цей альянс почав би війну під приводом Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-