Візит путіна в Іран є приниженням для нього — Денисенко

Візит путіна в Іран є приниженням для нього — Денисенко

Укрінформ
Візит президента рф володимира путіна в Іран є приниженням для нього, оскільки вперше за останні роки він їхав на переговори без явної переваги.

Про це у Фейсбуці поінформував радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко, передає Укрінформ.

«Вперше за останні роки путін їхав на переговори без явної переваги. Він їхав прохачем. І нічого нового він не добився і не отримав. Судячи з усього, його єдиний козир - вплив у Сирії, йому довелося розміняти на міфічні обіцянки допомогти з технологічним ембарго (ну нема в нього електроніки). Поки це лише обіцянки», - наголосив Денисенко.

Окремо він зазначив, що «Іран - це не лише приниження, це ще й істерика».

«Те, що синхронно путін, слуцький та ушаков заговорили про переговори, означає лише одне - путін усвідомив глибину проблеми та істерить. Йому потрібно прискорювати процеси по закінченню війни», - сказав радник міністра.

За словами представника МВС, головною грою путіна є нафта та газ, якими він шантажуватиме Європу, але поки Європа тримається.

«Друга головна гра путіна - криза біженців, через продовольчі проблеми поки знаходиться в стадії переговорів (можливо імітації переговорів). путін навряд чи робитиме жест доброї волі з вивезенням українського зерна, якщо не отримає за це щось взамін. Поки ми не розуміємо, що він може отримати взамін», - заявив він.

Денисенко також окремо зауважив, що ядерної зброї для закінчення війни путін не застосовуватиме.

«По-перше, він боягуз, а, по-друге, це остаточно забере його в ізоляцію. Більше західної зброї - і все в нас буде добре», - заявив він.

Читайте також: ISW: путін може погрожувати ядерною зброєю для стримування контрнаступу ЗСУ

Як повідомлялося, Денисенко заявив, що путін не дасть можливості президенту Туреччини Реджепу Ердогану посилити свої позиції регіонального лідера, зокрема у питанні розблокування українських портів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-