Рада створила ТСК для контролю за використанням міжнародної допомоги

Рада створила ТСК для контролю за використанням міжнародної допомоги

Укрінформ
Верховна Рада проголосувала за постанову №7563 про утворення Тимчасової спеціальної комісії з питань моніторингу отримання і використання міжнародної матеріально-технічної допомоги під час воєнного стану.

Про це в Телеграмі повідомив народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк, передає Укрінформ.

"Рада створила ТСК з питань моніторингу отримання і використання міжнародної матеріально-технічної допомоги під час воєнного стану. ЗА - 314", - написав Железняк.

Читайте також: У МЗС розповіли про міжнародну допомогу українській армії

Головою Тимчасової спеціальної комісії , як додав Железняк, став депутат від "Голосу" Рустем Умєров.

Як йдеться у документі, завданням ТСК буде підготовка та надання на розгляд до ВРУ законодавчих ініціатив щодо створення моделі парламентського контролю над використанням міжнародної матеріально-технічної допомоги, зокрема, озброєння, наданого міжнародними партнерами Україні задля боротьби проти російської воєнної агресії, з метою забезпечення прозорості та законності процесу використання наданої міжнародної матеріально-технічної допомоги під час війни.

Читайте також: Україна з початку війни отримала майже $13 мільярдів допомоги – Нацбанк

А також - здійснення збору та аналізу, в межах повноважень, інформації для проведення парламентських слухань щодо випадків неналежного чи нецільового транспортування, розподілення чи використання міжнародної матеріально-технічної допомоги (зокрема, озброєння, наданого міжнародними партнерами (союзниками) України під час воєнного стану).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-