Польща надала Україні допомоги на понад $3 мільярди - посол Зварич

Польща надала Україні допомоги на понад $3 мільярди - посол Зварич

Укрінформ
Польща є другою після США країною у світі за рівнем підтримки для України в умовах російської агресії. Варшава надала Києву допомоги на понад 3 млрд дол.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив новий посол України в Польщі Василь Зварич.

“Станом на сьогодні Польща вже надала Україні допомогу на загальну суму понад 3 млрд доларів США. Йдеться про військову допомогу, паливно-мастильні матеріали, фінансову підтримку, гуманітарні вантажі, медичне обладнання”,- зазначив Зварич.

Він підкреслив, що Польща також допомагає Україні у створенні належних умов для проживання вимушено переселених осіб усередині України. Вже зараз понад 2 тисячі житлових модулів надійшло з Польщі в Україну для побудови контейнерних містечок у Львові, Київській, Чернігівській, Харківській і Сумській областях.

За його словами, Агентство стратегічних резервів (RARS) уряду Польщі виділило Україні гуманітарної допомоги на суму понад 150 млн дол. Крім того, Польща надає Україні багато пожежних автомобілів.

Як підкреслив Зварич, у Польщі на допомогу Україні мобілізувалося все суспільство. Відтак ця сума (3 млрд дол. США – ред.) не враховує гуманітарну допомогу, яку українські регіони отримують від органів місцевого самоврядування та пересічних людей з Польщі.

“Цю допомогу складно порахувати. Тут не у грошах справа: це людський жест солідарності й підтримки, який ми відчуваємо щодня і за це щиро вдячні польським друзям”,- резюмував посол України в РП.

Читайте також: Новий посол України в Польщі взяв участь у низці вшанувальних заходів

Як повідомлялося, 13 липня Зварич вручив вірчі грамоти президентові РП Анджею Дуді. Він змінив Андрія Дещицю, який перебував на посаді посла України у Польщі з жовтня 2014 року.

З 24 лютого росія веде повномасштабну війну проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-