Новий посол України в Польщі взяв участь у низці вшанувальних заходів

Новий посол України в Польщі взяв участь у низці вшанувальних заходів

Фото
Укрінформ
З нагоди офіційного початку дипломатичної місії надзвичайний і повноважний посол України в Польщі Василь Зварич взяв участь у низці вшанувальних заходів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Республіці Польща.

У день вручення вірчих грамот Президентові РП Анджею Дуді Василь Зварич поклав вінок до пам’ятника Тарасу Шевченку.

«Цим символічним жестом він розпочав свою відповідальну місію в Республіці Польща», - йдеться в дописі.

Після вручення вірчих грамот пан посол поклав квіти на Могилі Невідомого Солдата у Варшаві.

Також Василь Зварич вшанував пам’ять офіцерів і воїнів Армії Української Народної Республіки, які у 1920 році разом з Військом Польським боронили Європу від більшовицької навали.

«Захистили тоді, захистимо і сьогодні від російської агресії. Зміцнюємо дружні відносини та справжнє братерство по зброї між нашими народами та будуємо спільне європейське майбутнє», - йдеться в дописі.

Крім того, посол вшанував на Вольському цвинтарі у Варшаві пам’ять невинних жертв Голодоморів в Україні, скоєних радянським режимом.

Нагадаємо, Указ про призначення Зварича послом у Польщі Президент України підписав 8 лютого. Раніше він перебував на посадах директора Другого територіального департаменту МЗС і заступника директора Департаменту інформаційної політики МЗС. Він також обіймав дипломатичні посади у посольствах України у Польщі (двічі), Туреччині та США.

На посаді посла він замінив Дещицю, який очолював дипломатичне представництво у Польщі з 13 жовтня 2014 року. Президент Польщі Анджей Дуда вручив Дещиці державну нагороду.

Фото: Посольство України у Польщі / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-