Президент Польщі вручив експослу України Дещиці державну нагороду

Президент Польщі вручив експослу України Дещиці державну нагороду

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда вручив колишньому послу України в РП високу державну нагороду – Командорський хрест із зіркою ордена “За заслуги перед Польщею”.

Про це канцелярія президента Польщі повідомила у Твітері, передає Укрінформ.

“Дякую Андрієві Дещиці за роки служби у формуванні польсько-українських відносин за останні вісім років”,- зазначив Дуда.

Під час вручення нагороди він підкреслив, що свідченням змін в українсько-польських відносинах є "останній період".

“Я дуже хотів би, щоб наші відносини були якомога кращими і дозволили співіснування наших народів у Європі”, - наголосив Дуда.

Як повідомлялося, Дещиця перебував на посаді посла у Польщі з 13 жовтня 2014 року. До цього, з 27 лютого по 19 червня 2014 року, виконував обов'язки міністра закордонних справ України. Раніше Дещиця також був послом України у Фінляндії та Ісландії. З серпня 2006 року до грудня 2007 року перебував на посаді речника МЗС.

Читайте також: Дещиця завершує роботу послом у Польщі

На посаді посла його змінив Василь Зварич, указ про призначення якого послом у Польщі Президент України підписав 8 лютого. Зварич перебував на посадах директора Другого територіального департаменту МЗС і заступника директора Департаменту інформаційної політики МЗС. Він також обіймав дипломатичні посади у посольствах України у Польщі (двічі), Туреччині та США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-