ЄС надіслав більше грошей росії за газ і нафту, ніж Україні на допомогу – Лінкявічус

ЄС надіслав більше грошей росії за газ і нафту, ніж Україні на допомогу – Лінкявічус

Укрінформ
Євросоюз надіслав експоненціально більше грошей росії через закупівлю нафти, газу та вугілля, ніж надіслав Україні на допомогу. Ціни на нафту зростають, рубль зміцнів.

Як повідомляє Укрінформ, про це міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус написав на своїй сторінці у Твітері.

“Готується сьомий пакет санкцій. Кому це цікаво? ЄС наразі надіслав експоненціально більше грошей росії за закупівлю нафти, газу та вугілля, ніж відправив Україні на допомогу. Ціни на нафту зростають. Рубль ще міцніший. Дехто все ще стурбовані «провокаційними» обмеженнями. Сумно”, - написав Лінкявічус.

Читайте також: Українські дипломати мають зробити все для посилення сьомого пакета санкцій ЄС - Президент

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія анонсувала сьомий пакет санкцій проти росії за її вторгнення в Україну, серед запропонованих заходів – ембарго на золото та розширення заборони на експорт технологій до рф.

Цей пакет поєднає санкції ЄС із подібними заходами, що здійснюються партнерами ЄС по «Великій сімці». Він також посилить вимоги до звітності для введення більш жорсткого контролю за дотриманням запровадженого Євросоюзом заморожування активів осіб та закладів, включених до санкційного переліку. Також Єврокомісія пропонує продовжити поточні санкції ЄС на наступні шість місяців, до наступного їх перегляду наприкінці січня 2023 року.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українські дипломати мають зробити все можливе для посилення сьомого пакета санкцій ЄС, який має стати справедливою відповіддю на терор росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-