Економіку ЄС вбивають не санкції, а російська гібридна війна: у МЗС відповіли Орбану

Економіку ЄС вбивають не санкції, а російська гібридна війна: у МЗС відповіли Орбану

Укрінформ
Прем’єр-міністр Угорщини має закликати не до скасування санкцій проти росії, а навпаки - до нарощування ефективних кроків зі стримування російської агресивної політики, оскільки європейську економіку вбивають не санкції, а гібридна війна рф.

Про це йдеться у переданому Укрінформу коментарі речника МЗС України Олега Ніколенка.

Він зауважив, що в Україні не погоджуються із твердженням про неефективність міжнародних санкцій проти рф, які були запроваджені у відповідь на розпочату росією повномасштабну війну проти Української держави.

"Вбивають європейську економіку не санкції, а гібридна війна росії. В кремлі створили газову кризу в Європі, аби підірвати добробут в європейських країнах. Прем’єр-міністр Угорщини має закликати не до відміни санкцій проти Росії в той час, коли російська армія холоднокровно вбиває українських дітей в Вінниці, Харкові, Миколаєві та інших містах, а навпаки до нарощування ефективних кроків зі стримування російської агресивної політики", - зазначив речник МЗС.

Читайте також: Угорщина не підтримає санкції проти російського газу чи «газпрому» – Сіярто

Ніколенко підкреслив, що важливо дивитися правді в очі: за початок і продовження війни несе відповідальність лише росія.

"Лише примусивши її до миру завдяки спільним зусиллям та єдності, можна гарантувати, що і Україна, і Угорщина, і Європа загалом повернуться до нормального життя. У цьому контексті ми закликаємо партнерів до якнайшвидшого ухвалення сьомого пакету санкцій ЄС проти росії, усунення лазівок для обходу санкційного режиму, а також подальшого нарощування об’ємів постачання важкого озброєння для української армії", - акцентував Ніколенко.

Читайте також: Угорщина не пропустить через свою територію зброю для України – Сіярто

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що санкції проти росії не допомагають Україні, проте вони шкідливі для європейської економіки і можуть її зруйнувати, якщо їх не переглянути або не скасувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-