Угорщина не підтримає санкції проти російського газу чи «газпрому» – Сіярто

Угорщина не підтримає санкції проти російського газу чи «газпрому» – Сіярто

Укрінформ
Угорщина не готова обговорювати можливі санкції ЄС, спрямовані проти постачання російського газу, як і не підтримає внесення в санкційний список російських «газпрому» чи «газпромбанку».

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив глава МЗС Угорщини Петер Сіярто у четвер під час пресконференції у Відні зі своїм австрійським колегою Александером Шалленбергом.

«В Угорщині ми дали чітко зрозуміти, що ми навіть не готові обговорювати які-небудь санкції на постачання газу. І ми дали чітко зрозуміти, що ми ніколи не проголосуємо на підтримку санкційного списку, який включатиме «газпром» чи «газпромбанк», - заявив Сіярто.

Угорський міністр повідомив, що наразі уряд займається заповненням газосховищ та прийняв рішення закупити «додаткові обсяги газу понад тих обсягів, які встановлені у наших довгострокових контрактах». Переговори про додаткові обсяги газу розпочалися позавчора також з країною-агресором.

«У нас є два довгострокових контракти – один з «газпромом», інший з Shell. І зараз поверх цих обсягів ми закупимо додатково близько 700 млн кубометрів газу, адже це – принциповий максимум, який ми можемо зберігати у наших сховищах до початку опалювального сезону. .. Наша ціль – додаткові 700 млн кубометрів. Ми вже розпочали комерційні переговори – в обох географічних напрямках», - заявив Сіярто.

Читайте також: Канада дозволила своїм заводам іще два роки ремонтувати турбіни Nord Stream - ЗМІ

Як повідомлялося, росія намагається використовувати газ як зброю проти колективного Заходу та вже зупинила постачання газу до кількох країн ЄС під приводом того, що ці країни відхилили вимогу кремля щодо оплати за російський газ у російських рублях. Крім того, росія обмежила постачання газу до Європи через «Північний потік - 1» у зв’язку з «технічним обслуговуванням».

Після російського вторгнення в Україну ЄС вжив проти країни-агресора шість пакетів економічних санкцій, які включають обмеження на постачання на європейський ринок російського вугілля й нафти. Нині країни ЄС опрацьовують сьомий пакет санкцій проти росії, який може стосуватися обмежень на постачання російського газу.

Раніше фінський Центр досліджень енергії та чистого повітря (CREA) підрахував, що за два місяці після повномасштабного вторгнення в Україну росія отримала від країн ЄС близько 62 млрд євро від експорту нафти, газу та вугілля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-