Варшава продовжить підтримку Києва у боротьбі з російським агресором - Дуда

Варшава продовжить підтримку Києва у боротьбі з російським агресором - Дуда

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда вважає Україну “ключовим сусідом”, а тому Варшава продовжуватиме підтримувати Київ у боротьбі з російським агресором.

Про це Дуда написав у своїй сторінці у Фейсбуці, коментуючи вручення вірчих грамот новим послом України в Польщі Василем Зваричем, передає Укрінформ.

“Я прийняв вірчі грамоти, зокрема від послів України та Німеччини - наших двох ключових сусідів. Польща хоче партнерських відносин з Німеччиною. Вона також докладатиме зусиль для підтримки України в боротьбі з російською агресією”,- підкреслив Дуда.

Читайте також: Дуда: путіну не вдалося посіяти розбрат серед країн НАТО

Як відомо, новий Надзвичайний і Повноважний посол України в Польщі Василь Зварич у середу вручив вірчі грамоти президентові Польщі Анджею Дуді. Разом із ним вірчі грамоти президенту Польщі у цей день вручили посли Німеччини, Іспанії та Колумбії.

Указ про призначення Зварича послом в Польщі Президент України підписав 8 лютого. Зварич перебував на посадах директора Другого територіального департаменту МЗС і заступника директора Департаменту інформаційної політики МЗС. Він також обіймав дипломатичні посади у посольствах України у Польщі (двічі), Туреччині та США.

Читайте також: Новий посол України у Польщі Василь Зварич вручив вірчі грамоти президентові Дуді

15 червня Зварич вручив копії вірчих грамот заступнику глави МЗС РП Марціну Пшидачу. Він змінив Андрія Дещицю, який перебував на посаді посла України у Польщі з жовтня 2014 року.

Фото: KPRP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-