Зеленський: Нідерланди - у першій десятці партнерів України за обсягом воєнної допомоги

Зеленський: Нідерланди - у першій десятці партнерів України за обсягом воєнної допомоги

Укрінформ
Нідерланди входять у першу десятку країн-партнерів України за обсягом наданої оборонної допомоги.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час брифінгу з Прем‘єр-міністром Нідерландів Марком Рютте в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми провели змістовні переговори, які ще раз засвідчили нашу готовність, готовність наших держав, України та Нідерландів, працювати спільно та максимально ефективно в інтересах всієї Європи. Уже зроблено дійсно багато. За обсягом наданої оборонної підтримки Нідерланди входять у першу десятку партнерів Української держави", – сказав Зеленський.

Читайте також: Нідерланди дадуть Україні сучасну важку зброю, панцирники і гаубиці - Рютте

У цьому контексті глава Української держави відзначив рішення уряду Нідерландів надати Україні додаткове важке озброєння. Окрім того, він повідомив, що нещодавно уряд країни-партнера виділив 200 мільйонів євро додаткової фінансової підтримки для України. За словами Зеленського, це рішення допоможе забезпечити фінансування виплат для українських вчителів, медичних працівників та пенсіонерів.

Також Президент України зауважив, що Нідерланди зробили вагомий внесок у санкційний тиск на російську федерацію. Він підкреслив, що робота над посиленням цього тиску має відбуватися надалі.

Водночас глава Української держави розповів, що поінформував прем‘єра Нідерландів про ситуацію на передовій та варіанти її розвитку.

Читайте також: Нідерланди можуть долучитися до відбудови Херсонщини – Зеленський

"Маємо зробити все можливе, щоб якнайшвидше вигнати всіх окупантів і відновити нормальне, демократичне життя і бажано на всій території нашої незалежної держави", – наголосив Зеленський.

Він додав, що в межах зустрічі з Рютте обговорювалося, які нові кроки можуть забезпечити реалізацію вищезазначеної мети, зокрема, оборонні, санкційні та економічні.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте перебуває з робочим візитом в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-