НАТО не хоче конфронтації з росією, однак відповідатиме на всі її недружні дії – представниця Альянсу

НАТО не хоче конфронтації з росією, однак відповідатиме на всі її недружні дії – представниця Альянсу

Укрінформ
НАТО не хоче конфронтації з росією і не становить загрози для неї, однак відповідатиме на всі загрози і недружні дії рф.

Про це заявила голова Управління східного партнерства, політичних відносин та політики безпеки НАТО Таня Хартман під час онлайн-виступу на круглому столі на тему: "Від Мадриду до Мадриду: 25 років особливого партнерства між НАТО та Україною", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Представниця Альянсу зазначила, що напад росію на Україну зруйнував безпеку в регіоні і дуже жорстко показав її реальні наміри.

Читайте також: НАТО має допомогти Україні зупинити росію – Джапарова

«росія порушила права не тільки своїх сусідів, вона загрожує всій євроатлантичній спільноті. НАТО не хоче конфронтації і не є загрозою для російської федерації. Ми будемо відповідати на загрози і недружні дії росії і, відповідно, будемо зміцнювати захист і безпеку всіх союзників проти агресивних дій росії, протидіючи її втручанню і агресії», - сказала Хартман.

Вона нагадала, що, враховуючи політику росії, НАТО більше не вважає її своїм партнером.

«Тим не менше ми зберігаємо відкриті канали комунікації з росією, щоб зменшити ризики, запобігти ескалації і посилити прозорість. Ми хочемо стабільності і передбачуваності в євроатлантичній зоні. Будь-які зміни у нашому ставленні до російської федерації залежатимуть від її агресивної поведінки згідно з міжнародним правом», - зазначила представниця Альянсу.

Читайте також: Україна пропонує НАТО створити на його східному фланзі військовий хаб

Вона підкреслила, що існування сильної і незалежної України дуже важливо для європейського регіону, і нагадала, що на Мадридському саміті лідери країн НАТО ухвалили рішення щодо посиленої підтримки України.

Як повідомлялося, на саміті у Мадриді 28-30 червня НАТО затвердило нову Стратегічну концепцію, яка визначає пріоритети розвитку Альянсу на наступну декаду та визначає росію як головну загрозу для євроатлантичної та європейської безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-