Україна пропонує НАТО створити на його східному фланзі військовий хаб

Україна пропонує НАТО створити на його східному фланзі військовий хаб

Укрінформ
Україна пропонує Північноатлантичному альянсу створити на його східному фланзі, наприклад, у Польщі, військовий хаб НАТО-Схід за зразком успішно функціонуючого проєкту НАТО-Південь у Неаполі.

Про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова під час онлайн-виступу на круглому столі на тему: "Від Мадриду до Мадриду: 25 років особливого партнерства між НАТО та Україною", повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна має і буде продовжувати посилювати взаємодію з Альянсом. У своєму відеозверненні до глав держав і урядів на саміті НАТО в Мадриді Президент Володимир Зеленський наголосив, що потрібно переглянути розуміння східного флангу НАТО. Відтак пропоную спільно подумати над створенням у східній частині Альянсу, наприклад, у Польщі, хабу НАТО-Схід. За модель можна взяти вже успішно функціонуючий подібний проєкт хаб НАТО-Південь», - сказала Джапарова.

Вона додала, що цей проєкт може створити легітимне підґрунтя для залучення партнерів Альянсу, зокрема України, до більшої практичної взаємодії з НАТО, що є дуже важливим для нас.

«Це сприятиме нашому євроатлантичному поступу та дозволить нарощувати взаємодію за такими важливими напрямами, як забезпечення безпеки спільних кордонів або протидія нелегальній міграції, контрабанді та торгівлі людьми», - зазначила перша заступниця міністра.

Як повідомлялося, у лютому 2017 року Північноатлантичний альянс ухвалив рішення створити військовий хаб у Неаполі для кращого реагування на потенційні загрози з півдня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-