Міністри оборони України й Туреччини обговорили повернення турецьких літаків

Міністри оборони України й Туреччини обговорили повернення турецьких літаків

Укрінформ
У ході сьогоднішньої телефонної розмови міністрів оборони України та Туреччини Олексія Резнікова та Хулусі Анкара йшлося про забезпечення повернення турецьких транспортних літаків ВПС Туреччини, які від початку війни рф проти України залишаються в Києві.

Про це повідомляє Міністерство національної оборони Туреччини, передає Укрінформ.

«У ході розмови міністром Акаром було підкреслено, що з огляду на необхідність якнайшвидшого припинення вогню, Туреччина продовжуватиме виконувати свою роль у розбудові миру та надавати гуманітарну допомогу Україні, як це робила досі», - йдеться у пресрелізі за результатами розмови.

Зазначається також, що міністри обговорили питання повернення в Туреччину військових літаків, які з початку широкомасштабної збройної агресії рф залишаються в Україні.

«Під час розмови також обговорювалося питання забезпечення безпечного транспортування наших літаків А400М до Туреччини», - зазначає міністерство.

Інші деталі розмови не розголошуються.

Читайте також: Туреччина відпустила російське судно з краденим зерном, МЗС України просить пояснень

Як повідомлялося раніше, за кілька годин до початку російського вторгнення два транспортні літаки А400М ВПС Туреччини були направлені до Києва для евакуації громадян Туреччини. Вони не змогли повернутися в країну через початок росією бомбардування й досі знаходяться в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-