Кулеба: Місце росії – в Міжнародному суді ООН, а не на міжнародних форумах

Кулеба: Місце росії – в Міжнародному суді ООН, а не на міжнародних форумах

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що розв’язана росією агресивна війна позбавляє її права участі у міжнародних форумах. Єдине місце для неї – Міжнародний суд ООН.

Про це глава української дипломатії заявив у онлайн-виступі на міністерській зустрічі G20, повідомили Укрінформу в МЗС.

Кулеба зазначив, що міжнародна спільнота повинна мати інструменти захисту від тих, хто відкидає норми, принципи та цінності, не хоче дотримувати загальних правил, віддає перевагу жорстокій силі над співпрацею і ставить ультиматуми замість пошуку діалогу.

«У нас сьогодні за цим столом є така країна – росія. Чесно кажучи, я вважаю, що після всього, що росія зробила за останні пів року, їй не місце ні на яких міжнародних форумах. Країні, яка веде загарбницьку війну проти свого сусіда та вчиняє масові жорстокі злочини проти цивільного населення, слід запропонувати лише одне місце - в міжнародному суді”, - сказав Кулеба.

Він зауважив, що згубні наслідки російської агресії відчуваються далеко за межами України, і більшість народів країн, міністри яких присутні за цим столом, уже відчули їх.

Читайте також: Кулеба – міністрам G20: Поставити росію на місце є глобальним викликом номер один

Як повідомляв Укрінформ, глава мзс рф сергій лавров не був присутній в залі під час онлайн-виступу міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби на саміті глав МЗС країн G20 в Балі (Індонезія).

Своєю чергою глави МЗС із кран G20 відмовилися робити традиційну групову фотографію, щоб уникнути спільної зйомки з лавровим.

На тлі бойкоту лавров дочасно залишив конференцію G20.

На Балі (Індонезія) у четвер розпочалася дводенна зустріч міністрів закордонних справ двадцяти найрозвинутіших економік світу (G20), у центрі якої буде війна рф проти України та її наслідки.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-