Джонсон – Зеленському: Дякую за дружбу, Володимире, ти герой, тебе всі люблять

Джонсон – Зеленському: Дякую за дружбу, Володимире, ти герой, тебе всі люблять

Укрінформ
Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон повідомив про телефонну розмову з президентом Володимиром Зеленським, в якій подякував йому за дружбу.

Про це Джонсон написав у Twitter, передає Укрінформ.

"Я говорив із президентом Зеленським сьогодні, щоб підтвердити непохитну підтримку України з боку Сполученого Королівства – ми надаватимемо життєво важливу оборонну допомогу доти, доки це необхідно. Дякую за дружбу, Володимире, ти герой, тебе всі люблять", – написав Джонсон.

Читайте також: Джонсон оголосив, що йде у відставку

Раніше Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з Джонсоном висловив йому подяку за рішучу та безкомпромісну підтримку України.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що піде з посади глави уряду після обрання нового лідера Консервативної партії.

На тлі кількох скандалів із Джонсоном цього тижня у відставку пішли двоє його ключових міністрів та три десятки менш високопоставлених співробітників уряду, однак сам Джонсон заявив, що не збирається звільнятися.

Читайте також: Зміни в уряді Британії не вплинуть на підтримку України Заходом – Білий дім

Перший гучний скандал розгорівся, коли стало відомо про вечірки в резиденції прем’єр-міністра під час COVID-локдауну. Тоді Джонсону вдалося заручитися достатньою внутрішньопартійною підтримкою, аби залишитися при владі. Однак цього тижня Джонсон спробував призначити заступником керівника своєї фракції депутата, якого обвинувачують у неналежній сексуальній поведінці. Хоча прем’єр-міністр публічно вибачився за це, двоє членів його кабінету вирішили все ж залишити уряд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-