Джапарова розповіла Раді ООН з прав людини про порушення рф в Україні

Джапарова розповіла Раді ООН з прав людини про порушення рф в Україні

Укрінформ
Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова поінформувала Раду ООН з прав людини про порушення росією прав людини з 2014 року в Криму та на материковій Україні від початку широкомасштабного вторгнення.

Про це вона повідомила у Твітері, передає Укрінформ.

«Під час інтерактивного діалогу з Верховним комісаром ООН з прав людини поінформувала Раду ООН з прав людини про порушення росією прав людини в окупованому Криму з 2014 року та на материковій частині України з початку широкомасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року», - зазначила Джапарова.

Перша заступниця міністра подякувала генсеку ООН Антоніу Гутеррешу та Верховному комісару з прав людини Мішель Бачелет за постійну увагу до ситуації в Україні у той час, як ми продовжуємо страждати від російської агресії.

Читайте також: Спецпредставник ЄС з прав людини прибув до Києва

«Справедливість має бути відновлена через притягнення до відповідальності винних у злочинах. Закликаю міжнародну спільноту наполегливо працювати над досягненням цих цілей», - додала вона.

Як повідомляв Укрінформ, 23 червня віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що росія кричуще порушує права людини, заганяючи українців у свої фільтраційні табори, але дієвого механізму впливу на неї поки немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-