Австралія підтримуватиме Україну до перемоги над росією – прем’єр

Австралія підтримуватиме Україну до перемоги над росією – прем’єр

Укрінформ
Австралія готова надавати підтримку уряду та народу України стільки, скільки це буде потрібно для захисту суверенітету і здобуття перемоги над росією.

Про це заявив прем‘єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз на спільному з Президентом Володимиром Зеленським брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава австралійського уряду зазначив, що для нього велика честь стати першим прем’єр-міністром Австралії, який прибув з офіційним візитом в Україну.

«Звичайно, я хотів би, щоб це відбувалося за інших обставин. Утім, цей візит, безумовно, продемонструє всьому світові солідарність австралійського народу з народом України», - сказав Албаніз.

Читайте також: Австралія запровадить санкції ще проти 16 росіян і заборонить імпорт російського золота

Він акцентував, що жорстока неспровокована агресія росії проти України відбувається з порушенням міжнародного права і статуту ООН.

Прем’єр-міністр Австралії розповів, що в Бучі, Гостомелі та Ірпені мав змогу на власні очі побачити цивільні будинки та споруди, по яких росіяни завдавали жорстоких ударів з використанням ракет та інших систем озброєння.

«Цивільні об’єкти ставали мішенями для російських військових під час цієї незаконної та аморальної війни.

Австралія готова продовжувати надавати підтримку уряду та народу України стільки, скільки це буде потрібно для того, щоб отримати перевагу і перемогу і захистити свій суверенітет, оскільки ви бороните верховенство міжнародного права і міжнародний правопорядок, в якому всі ми існуємо», - сказав Албаніз.

Читайте також: Австралія надасть Україні додатково $100 мільйонів військово-технічної допомогипрем’єр

У цьому контексті він зазначив, що пишається тим, що Австралія найбільше допомагає Україні з-поміж країн, які не є членами НАТО,

Як повідомляв Укрінформ, прем‘єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз у неділю перебуває з візитом в Україні. Він відвідав визволені від російських загарбників Бучу, Ірпінь і Гостомель Київської області та провів зустріч із Президентом Володимиром Зеленським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-