Прем‘єр Австралії відвідав Бучу, Гостомель та Ірпінь

Прем‘єр Австралії відвідав Бучу, Гостомель та Ірпінь

Фото, відео
Укрінформ
Прем‘єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз відвідав у Київській області визволені від російських загарбників Бучу, Ірпінь і Гостомель.

Як передає Укрінформ, про це голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба повідомив у Телеграмі.

“Київщину відвідав Прем‘єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз. Делегація побувала в Бучі, Гостомелі та Ірпені”, - повідомив Кулеба.

За словами очільника Київської ОВА, це перший візит Прем‘єр-міністра Австралії до України. Албаніз був вражений від побаченого: зруйновані цивільні будинки, сліди від мін, знищений аеропорт “Антонова”.

Читайте також: Австралія відправила в Україну перші чотири бронетранспортери M113AS4

Як зауважив Кулеба, Албаніз заявив, що “Австралія підтримує Україну та виступає за справедливе покарання за злочини, що тут відбувалися”.

“Вдячний делегації за особистий приїзд на Київщину. Війна в Україні, у центрі Європи, повинна залишатися у світовому порядку денному”, - підкреслив очільник Київської ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських загарбників на початку квітня. У визволених містах і селах зафіксовані масові руйнування та жорстокі вбивства росіянами мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-