НАТО набагато потужніша за росію і не боїться путіна – ексгенсек Альянсу

НАТО набагато потужніша за росію і не боїться путіна – ексгенсек Альянсу

Укрінформ
Колишній Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен не думає, що володимир путін наважиться атакувати Литву, адже НАТО є набагато потужнішим за рф і не боїться російського лідера.

На цьому він наголосив на брифінгу з керівником Офісу Президента Андрія Єрмака за результатами першого засідання Групи, передає кореспондент Укрінформу.

«НАТО не злякалося путіна, але НАТО буде робити все можливе для того, щоб уникнути ескалації цього конфлікту. Ми не хочемо, щоб цей конфлікт поширювався і саме тому ми забезпечуємо всю зброю, яку ми можемо надати Україні, тому що ви ведете боротьбу від імені всіх нас", - сказав він.

Расмуссен запевнив, що якщо путін подумає навіть атакувати Литву, то це означатиме атаку проти всіх країн-членів НАТО, задіяння пʼятої статті і військову реакцію з боку усіх країн-членів Альясну.

«Якщо б теоретично ця битва відбулася між НАТО та росією, то безумовно НАТО би перемогла, тому що НАТО є більш потужнішою за росію. Я не думаю, що путін колись наважиться атакувати литву. Ми не боїмося путіна», - додав ексгенсек Альянсу.

Читайте також: У безпекових гарантіях не має бути обмежень щодо чисельності ЗСУРасмуссен

Як повідомлялося, Литовська залізниця раніше поінформувала Калінінградську залізницю про те, що 18 червня припиняє транзит підсанкційних вантажів між Калінінградською областю і основною територією росії. Компанія отримала роз'яснення Єврокомісії, згідно з якими, навіть якщо санкційні товари і вантажі йдуть з однієї частини рф в іншу, але через територію ЄС, їхнє перевезення все одно заборонено.

Згодом Литва розширила обмеження щодо транзиту в Калінінградську область росії, заборонивши перевезення підсанкційних товарів не лише залізницею, але й автомобільними шляхами.

Міністерство закордонних справ росії пообіцяло Литві відповідь у "практичній площині". Пізніше на навчаннях у Калінінградській області рф відпрацювала удар по комунікаціях "умовного супротивника".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-