Україна має шанс повернути захоплені території, якщо буде повна підтримка США і НАТО - Гербст

Україна має шанс повернути захоплені території, якщо буде повна підтримка США і НАТО - Гербст

Укрінформ
Україна повинна отримати всі необхідні види озброєння, щоб відкинути російські війська на сході і на півдні.

Про це сказав директор Центру Євразії Атлантичної ради (США), посол США в Україні в 2003-06 роках Джон Гербст під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, передає Укрінформ з посиланням на сайт КБФ.

«Україна має шанс повернути більшість, якщо не всю територію, яка була захоплена росією до 24 лютого. Якщо буде повна підтримка з боку США і НАТО, чого ще не було на сьогодні», - сказав він.

Гербст зазначив, що Україна вже отримала велику підтримку від Заходу, включаючи артилерію дальністю 85 кілометрів, систем протиповітряного захисту і протикорабельні системи.

Натомість він додав, що Україна потребує артилерію дальністю 150 кілометрів і більше, а також авіацію.

«Ми повинні бути готовими до того, що це буде досить довга боротьба. І треба, щоб ви отримали не лише «Міги», але й F-14, F-15 літаки пізніше», - сказав він.

Читайте також: Заступник генсека НАТО: З нашою підтримкою Україна може та повинна перемогти росію

«Якби ці рішення були прийняті сьогодні і ці види озброєння надавалися наразі Україні, то я не маю жодного сумніву, що ви б могли перейти в наступ», - наголосив директор Центру Євразії Атлантичної ради.

Він також підкреслив, що санкції проти росії починають ефективно працювати.

«Вони будуть руйнувати не лише економіку, але й військово-промисловий комплекс росії», - сказав колишній посол.

«Наші експортні обмеження серйозно впливають на спроможність росії виробляти передову зброю. Ми знаємо, що вся ця нецілеспрямована, без розбору зброя, яку вони використовують, використовується саме так тому, що в них немає вже високоточної зброї. І мені здається, що поступово росія виснажиться цілком», - підсумував Гербст.

Читайте також: росії можна і потрібно протистояти - голова Мюнхенської безпекової конференції

Як повідомлялося, рф 24 лютого розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським військам. Станом на 29 червня українські захисники знищили близько 35 тисяч 600 росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-