Україна має виграти цю війну – президент Латвії

Україна має виграти цю війну – президент Латвії

Укрінформ
Латвія, поряд із іншими партнерами з ЄС і НАТО, надає Україні суттєву допомогу, що має допомогти Україні отримати перемогу у боротьбі проти російського вторгнення.

Про це сьогодні у Мадриді перед початком пленарного засідання глав держав та урядів НАТО у Мадриді заявив президент Латвії Егілс Левітс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Латвія одна із головних країн, що підтримують Україну. Ми допомагаємо Україні, і надаємо вже 0,7 відсотка від ВНП (валовий національний продукт - ред.) для допомоги Україні, разом із Естонією, Польщею і Литвою. Це найбільший рівень допомоги по відношенню до ВНП. Я скажу коротко щодо України – Україна має виграти цю війну», - наголосив президент Латвії.

Він привітав компроміс, що був досягнутий щодо членства в НАТО Фінляндії й Швеції, та зазначив, що очікує від Мадридського саміту «сильних рішень», особливо у посиленні Східного флангу НАТО.

Читайте також: Кулеба не очікує від саміту НАТО у Мадриді революційних зрушень для України

Як повідомлялося, 28-30 червня у Мадриді відбувається саміт НАТО. Глави держав та урядів розглядають шляхи посилення політики стримування й оборони, розвитку оборонних спроможностей Альянсу у новій ситуації з безпеки, що склалася після неспровокованого вторгнення росії в Україну.

Як очікується, сьогодні лідери країн НАТО обговорять прийняття нового широкого пакету допомоги для України для реалізації її права на самооборону проти російської агресії. До учасників саміту в режимі телеконференції звернеться Президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-