Кулеба не очікує від саміту НАТО у Мадриді революційних зрушень для України

Кулеба не очікує від саміту НАТО у Мадриді революційних зрушень для України

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба не очікує, що саміт НАТО у Мадриді призведе до революційних зрушень у поточній ситуації з війною в Україні.

Про це він заявив журналістам, передає кореспондент Укрінформу.

"Саміт дуже важливий сам по собі, як подія, але я не очікую, що він призведе до якихось революційних зрушень у поточній ситуації з російською агресією сьогодні в Україні", - сказав Кулеба.

Він додав, що не очікує від саміту рішення про надання з боку НАТО системи протиракетної оборони. Водночас, глава МЗС зазначив, що Президент Володимир Зеленський звертається до кожної держави окремо щодо такого рішення: «Я переконаний, що декілька держав-членів НАТО почують цей заклик, і відповідна допомога нам буде надана».

Читайте також: Україна вже працює з ЄС над сьомим пакетом санкцій - Кулеба

Міністр також висловив переконання, що на саміті будуть ухвалені документи, важливі для розвитку Альянсу, і буде констатоване очевидне на рівні доктринальних документів, що росія є загрозою №1.

«Буде реструктуризовано пакет допомоги Україні, який надаватиме НАТО, але це не те, що, знаєте, нічого не буде, а потім раз - і з'явився пакет. Тобто це реструктуризація тих програм підтримки, які вже існували досі з боку НАТО з метою підвищення їх ефективності», - висловив думку Кулеба.

Як повідомлялося, у Мадриді у вівторок, 28 червня, розпочинається триденний саміт НАТО, який керівництво Альянсу визначило як «саміт трансформації» з метою реагування на сучасні виклики у сфері безпеки та неспровоковану війну росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-