Шлях до ЄС: перші кроки України сприйняли позитивно, попереду наступний етап - переговори

Шлях до ЄС: перші кроки України сприйняли позитивно, попереду наступний етап - переговори

Укрінформ
У Європейському Союзі позитивно сприйняли такі кроки України на шляху до ЄС, як ратифікація Стамбульської конвенції та узгодження плану антикорупційної діяльності. Наразі жодних погроз, що статус кандидата можуть забрати чи призупинити, не звучить.

Про це заявив представник України при ЄС Всеволод Ченцов на онлайн-брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Дипломат нагадав, що з формулювань пропозицій Європейської комісії і рішення Європейської Ради чітко випливає, що перед Україною стоїть кілька завдань для переходу на наступний етап – початку переговорів щодо членства. Європейська комісія звітуватиме перед Радою ЄС щодо прогресу у виконанні цих кроків.

“Буквально на початку минулого тижня була ратифікована Стамбульська конвенція, був узгоджений план антикорупційної діяльності. Безумовно, це було позитивно відзначено. Таким чином, наше завдання – виконувати запропоновані нам кроки, рухатися в напрямку початку переговорів. Жодних погроз, що цей статус можуть відібрати, чи якимось чином призупинити, взагалі не звучить”, - сказав Ченцов.

Читайте також: Раді потрібно ухвалити близько сотні законів щодо євроінтеграціїСтефанчук

У цьому контексті він запропонував українському експертному середовищу і журналістам концентруватися на позитиві і допомагати просуватися у виконанні рекомендацій Єврокомісії.

Як повідомлялося, Верховна Рада 20 червня ратифікувала "Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами", відому як Стамбульська конвенція. 21 червня Президент Володимир Зеленський підписав цей документ.

Глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС. Одночасно із затвердженням статусу кандидата на вступ до ЄС для України Брюссель висунув на адресу Києва вимоги щодо проведення реформ, надавши список із семи пунктів.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що, попри розв’язану росією війну Україна продовжить утілювати законодавство, норми та правила Євросоюзу, а Кабінет Міністрів розробить відповідну дорожню карту для виконання вимог вступу до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-