Україна у статусі кандидата в ЄС зосередиться на виконанні семи рекомендацій Єврокомісії

Україна у статусі кандидата в ЄС зосередиться на виконанні семи рекомендацій Єврокомісії

Укрінформ
Україна після здобуття статусу країни-кандидата на вступ до ЄС зосередиться на виконанні семи рекомендацій Єврокомісії та подальших заходів згідно з Угодою про асоціацію України з ЄС.

Про це заявив представник України при ЄС Всеволод Ченцов на онлайн-брифінгу у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«По суті, робота буде сконцентрована на двох напрямках: виконання семи кроків, які були зафіксовані Європейською комісією для переходу на наступний етап, тобто початку переговорів, і паралельно виконання заходів, передбачених Угодою про асоціацію, - це приведення нашого законодавства у відповідність до вимог ЄС», - сказав дипломат.

Читайте також: Україна довела ЄС свою надійність як партнера, якому можна довіряти – Стефанішина

За його словами, те, що українська сторона робила і робитиме у межах виконання Угоди про асоціацію, повністю відповідатиме логіці подальшого зближення з ЄС «аж до вступу».

Як повідомлялося, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС. Одночасно із затвердженням статусу кандидата на вступ до ЄС для України Брюссель висунув на адресу Києва вимоги щодо проведення реформ, надавши список із семи пунктів.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що попри розв’язану росією війну Україна продовжить утілювати законодавство, норми та правила Євросоюзу, а Кабінет Міністрів розробить відповідну дорожню карту для виконання вимог вступу до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-