Депутат ОПЗЖ на Харківщині отримав два роки тюрми за держзраду

Депутат ОПЗЖ на Харківщині отримав два роки тюрми за держзраду

Укрінформ
Депутата Солоницівської селищної ради на Харківщині від ОПЗЖ Андрія Лазуренка суд визнав винним у державній зраді та призначив покарання у вигляді двох років ув’язнення без конфіскації майна.

Про це стало відомо з вироку Київського районного суду міста Харкова, оприлюдненому у Єдиному державному реєстрі судових рішень, передає Укрінформ.

«Особа_1 визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 109 КК України, та призначити йому узгоджене сторонами згідно з угодою про визнання винуватості від 09.06.2022р. покарання у вигляді позбавлення волі строком 2 (два) роки без конфіскації майна», - йдеться у вироку.

Згідно з матеріалами кримінального провадження, в період з 2 по 5 березня депутат по WhatsApp дзвонив представникам молодіжного крила партії «Опозиційна платформа - за життя» та повідомляв, що у найближчий час Харків та Харківська область буде окупована представниками збройних сил рф, які будуть підтримувати політичний рух вказаної партії.

У зв`язку з цим він надавав вказівки підготуватися, щоб спільно здійснити насильницькі дії щодо представників державної влади України та осіб, що виконують функції з її охорони, а саме: представників підрозділів територіальної оборони Збройних сил України, інших збройних формувань і правоохоронних органів.

Із судового документа також стає відомо, що в судовому засіданні обвинувачений визнав провину, розкаявся у вчиненому кримінальному правопорушенні та активно сприяв розкриттю даного злочину.

Читайте також: В Охтирці виявили підпільний склад осередку ОПЗЖ

«Потерпілих від кримінального правопорушення не має. Шкода внаслідок вчинення кримінального правопорушення не завдана, тяжкі наслідки відсутні», - зазначається в документі.

Як повідомлялося, депутата Солоницівської селищної ради від ОПЗЖ затримали 15 березня.

У прокуратурі не називали прізвища депутата, але, за даними ЗМІ, йшлося про Андрія Лазуренка. У 2019 році він балотувався до Верховної Ради від ОПЗЖ. Був директором юридичної компанії «Ангард-АТТ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-